E sili atu pamu vane nai lo pamu fa'aoga?

I le alamanuia hydraulic,pamu vanemapamu masinie lua pamu hydraulic masani.O loʻo maua i le tele o faʻaoga eseese e aofia ai masini faʻapisinisi, mea faʻatoʻaga, mea faufale, ma isi mea.Ae ui i lea, e ui lava o ituaiga uma e lua o pamu o ni vaega taua o masini eletise, o latou taʻiala galue, faʻatinoga ma le lelei e eseese.O lenei tusiga o le a faʻatusatusaina le lelei o pamu vane ma pamu masini.

** Fa'atusatusaga lelei i le va o pamu vane ma pamu masini
** Iloilo le fa'atinoga o vane ma pamu masini
** Fa'aoga talafeagai: vane ma pamu ua filifilia e fa'atatau i mana'oga fa'apitoa

1. Fa'atusatusaga lelei i le va o pamu vane ma pamu fa'aoga
Sei o tatou tilotilo i pamu vane.O le fa'avae galue o le pamu vane o le su'eina lea o le vai ma fa'amalosi i fafo e ala i feso'ota'iga i le va o le rotor ma le stator.O se tasi o faʻamanuiaga autu o pamu vane o lo latou maualuga maualuga.E mafua ona o pamu vane e mafai ona galue i le maualuga o le mamafa e aunoa ma le tele o le malosi.O pamu vane e iai foʻi le lelei o le maualalo o le pisa ma le ola umi.O le le lelei o le pamu vane e manaʻomia ai le mama maualuga o le suauu.Afai o le suauu o loʻo i ai ni mea leaga, e mafai ona faʻaleagaina le pamu vane.

O le isi, se'i o tatou va'ai i pamu fa'aoga.O le fa'atonuga o le pamu e fa'aaoga, o le su'eina lea o le vai ma fa'amalosi i fafo e ala i 'au e lua e fa'atasi le tasi ma le isi.O se tasi o faʻamanuiaga autu o pamu faʻaogaina o lo latou fausaga faigofie ma le tau maualalo o gaosiga.E le gata i lea, e iai foʻi le lelei o pamu faʻaogaina o le ofuina ma le umi o le auaunaga.O le fa'aletonu o pamu e fa'aogaina e le lelei.E mafua ona o le pamu faʻaogaina e leiloa le tele o le malosi pe a galue i lalo o le mamafa.Ma e pisapisao fo'i le pamu mea'ai.

O le a la le lelei o pamu vane ma pamu masini?E tusa ai ma nisi faʻamatalaga faʻataʻitaʻiga, o le lelei o pamu vane e masani lava i le va o le 80% ma le 95%, ae o le lelei o pamu e masani lava i le va o le 60% ma le 80%.O lona uiga mo tulaga fa'agaioi tutusa ma uta, o le gau o le pamu vane e itiiti ifo nai lo le pamu fa'aoga.O le mea lea, mai se vaaiga lelei, o se pamu vane o se filifiliga sili atu.

Ae e le faapea o pamu vane o le filifiliga sili lea i tulaga uma.O le mea moni, pe a filifilia poʻo le a le ituaiga pamu e faʻaaoga, e manaʻomia ona iloiloina isi mea, e pei o le tau, tausiga manaʻoga, siosiomaga faigaluega, ma isi. maualuga, ona avea ai lea o se pamu kiliva ma se filifiliga sili atu.
E taua foi le maitauina e ui o pamu vane e masani lava ona sili atu le lelei nai lo pamu, e le o lona uiga o pamu vane e mafai i taimi uma ona tuʻuina atu omiga maualuga pe sili atu foi tafe.O le mea moni, o le mamafa ma le tafe o se pamu vane e faʻatapulaʻaina e lona mamanu ma le gaosiga.Pe a filifilia se pamu hydraulic, e manaʻomia foʻi ona e filifilia se pamu talafeagai e faʻavae i luga o manaoga moni o galuega.

pamu vane pamu (2)
2. Iloilo le faatinoga o pamu vane ma pamu masini

I le tulaga mata'utia o le alamanuia hydraulics, o le vane ma le gear pump e faia se sao i le fuafuaina o le faatinoga atoa o le faiga ma le lelei.

Vane Pumps: Sa'o ma Fetuuna'i

O pamu Vane e lauiloa mo lo latou saʻo ma le faʻaogaina i le tele o faʻaoga eletise.O pamu nei e fa'aogaina se fa'asologa o vane fa'apipi'i i luga o se rotor i totonu o se potu.A o taamilo le rotor, o le vane e se'e i totonu ma fafo, ma fausia ai ni potu e miti ai i totonu ma sasaa ai le suauu hydraulic.O se tasi o faʻamanuiaga autu o pamu vane o lo latou gafatia e faʻatumauina le tafe faifai pea, ma faʻafaigofie ai mo talosaga e manaʻomia ai le faʻaogaina ma le lamolemole o le gaosiga o le hydraulic.

I le tulaga o le faʻaogaina lelei, o pamu vane e sili atu i faʻaoga maualalo.O lona mamanu e faʻaitiitia ai le maualuga o le pisa i le taimi o le faʻagaioiga, e mafua ai le filemu o le siosiomaga faigaluega.E le gata i lea, o pamu vane o loʻo i ai ni mea e sili ona lelei mo le faʻaogaina o le tagata lava ia, faʻamautinoa le faʻatuatuaina o le faʻatinoga e tusa lava pe le faʻatumu atoatoa le pamu i le vai.

Ae ui i lea, e taua le matauina o pamu vane e ono oʻo i le maualuga o le ofuina o fua faʻatusatusa i pamu masini, aemaise lava i le maualuga o le mamafa.O lenei itu e manaʻomia ai le tausiga masani ma le mataʻituina ina ia faʻatumauina lelei le faʻatinoga i le olaga o le pamu.

Pamu fa'aoga: o se fofo malosi ma taugofie

O pamu masini, i le isi itu, e faʻatauaina mo a latou mamanu malosi ma fofo faʻaogaina o le hydraulic system.O pamu nei o lo'o fa'aogaina e ala i le fa'aogaina o mea fa'apipi'i e fa'atupu ai le tafe o le suau'u hydraulic.O pamu fa'ato'aga e lauiloa mo le faigofie ma le fa'amaoni ma e masani ona fa'aoga i fa'aoga e mana'omia ai le fa'aauau pea, ma le mautu o le tafe.

O le mamanu faʻapitoa o pamu e faʻaogaina ai latou e fetaui lelei mo siosiomaga maualuga-omiga, maua ai se fofo faʻalagolago mo masini eletise mamafa.E ui e mafai ona tele atu le pisapisao a pamu e fa'aogaina pe a fa'atusatusa i pamu vane, e fa'amalieina e pamu e ala i le fa'atumauina ma le lelei i lalo o tulaga lu'itau.

O se tasi o fa'amanuiaga taua o pamu ta'avale o lo latou taugofie.O la latou mamanu faigofie e sili atu le tamaoaiga i le gaosiga ma le tausia, avea ai pamu masini o se filifiliga manaia mo talosaga e sili ona taua le iloiloga o le paketi.

O le filifilia i le va o le pamu vane ma le pamu e mana'omia le iloiloina ma le toto'a o mana'oga fa'apitoa o le fa'aogaina o le hydraulic system.O mea taua e pei o le maualuga o le mamafa, mana'oga o feoaiga ma le fa'atapula'aina o le paketi e fai uma lava se sao taua i le faiga o filifiliga.

Mo talosaga e manaʻomia le saʻo ma le tafe faifai pea, o pamu vane o se filifiliga sili ona lelei.I le isi itu, o pamu e fa'aogaina e avea ma filifiliga fa'atuatuaina i fa'aaliga mamafa e taua ai le tumau ma le tau-lelei.

3. Fa'aoga talafeagai: filifili pamu vane ma pamu e fa'atatau i mana'oga fa'apitoa

O faʻamanuiaga autu o pamu vane hydraulic o lo latou gafatia e tuʻuina atu le mamafa ma le lelei.O pamu Vane ua mamanuina e galue i le maualuga o le mamafa e aunoa ma le tele o le malosi.E le gata i lea, o pamu vane e maualalo le maualuga o le pisapisao, ma avea ai ma mea lelei mo le tele o talosaga.Ae ui i lea, o pamu vane e iai foi ni mea le lelei.Mo se faʻataʻitaʻiga, e iai a latou manaʻoga maualuga mo le mama o le suauʻu.Afai o le suauu o loʻo i ai ni mea le mama, e ono faʻaleagaina ai lau ma faʻaitiitia ai le lelei o le pamu.
O pamu ta'avale o se ituaiga pamu e talafeagai mo fa'aoga maualalo ma feololo.O latou faʻamanuiaga autu o le fausaga faigofie ma le maualalo o tau gaosiga.O pamu masini ua mamanuina e maua ai le tele o tafe i lalo o le mamafa, o lea e masani ona faʻaaogaina i talosaga e manaʻomia ai le tele o le suavai.E le gata i lea, e umi le tautua o pamu e fa'aogaina aua e le o fa'afeso'ota'i sa'o a latou mea fa'aoga ma le vai a'o galue.Ae ui i lea, e masani lava ona itiiti le lelei o pamu masini nai lo pamu vane, aemaise lava i faʻaoga maualuga.

I le mea mulimuli, o pamu vane ma masini e tofu ma mea lelei ma le le lelei, ma o le a le ituaiga pamu e filifilia e faʻatatau i manaʻoga faʻapitoa.Afai e manaʻomia e le talosaga le maualuga o le mamafa ma le maualuga o le lelei, o le pamu vane atonu o se filifiliga sili atu.Afai e mana'omia e le talosaga se voluma tele o le vai pe fa'agaoioi i le mamafa o le mamafa, atonu e sili atu le talafeagai o se pamu fa'aoga.E tusa lava po o le a le ituaiga pamu e te filifilia, e tatau ona e mautinoa le tausiga lelei ma asiasiga masani ina ia mautinoa le lelei o le faatinoga ma le umi o le ola.

E eseese a tatoupamu hydraulic.Auina vave mai ia i matou ou manaʻoga pe fautuaina le POOCCA hydraulic gaosi oloa i au uo e manaʻomia le faʻatauina o pamu eletise.

pamu vane pamu (1)


Taimi meli: Tes-15-2023