E fa'afefea ona ou iloa se valve hydraulic?

I le lalolagi lavelave o hydraulics, o le faailoaina ma le malamalama i le tele o valve hydraulic e taua tele i le faʻaleleia atili o le faʻatinoga o faiga.O lenei tusiga lautele ua mamanuina e tuʻuina atu ai tagata tomai faʻapitoa ma tagata fiafia i le alamanuia hydraulic ma se taʻiala faʻapitoa i le tuʻuina atu o se malamalamaga loloto o faʻamatalaga valve valve, ituaiga, ma faʻaoga.

A. O le matafaioi autu o valve hydraulic
O valve hydraulic o leoleo faitotoʻa ia o faiga faʻapipiʻi, faʻatonutonu le tafe o le vai, faʻatonuina i vaega faʻapitoa ma pulea le mamafa.Latou te faia se sao taua i le faʻamautinoaina o loʻo faʻaogaina lelei ma faʻalagolago le masini hydraulic.

B. Faailoa alavai vai
Su'ega va'aia
Fa'ailoga: O le tele o valve hydraulic ua fa'ailogaina i fa'ailoga po'o fa'amatalaga e fa'ailoa mai ai a latou galuega ma ituaiga.O le gauai atu i nei igoa o le laasaga muamua lea i le iloagofie.
Fa'ailoga Lanu: O nisi tagata gaosi oloa latou te fa'aogaina le lanu lanu e fa'aeseese ai ituaiga va'a eseese.O le masani i nei lanu lanu e mafai ai ona iloa vave.
tele ma foliga
Fua: O fua faʻaletino o se valve e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i lona gafatia ma galuega.O alatoto lapopoa e masani lava ona taulimaina tafega maualuluga ma mamafa.
Fa'atusa: O ituaiga va'a eseese e iai foliga ma fa'atulagaga fa'apitoa.O le iloaina o nei mea e mafai ona fesoasoani ia te oe e iloa ai le ituaiga valve.

C. Fuafuaga Taulaga
Inlets ma Outlets: O le suʻesuʻeina o le faʻatulagaina o inlets ma outlets e mafai ona maua ai le faʻamalamalamaga i le galuega a le valve i totonu o se masini eletise.

alavai vai (2)

D. Ituaiga valve hydraulic
Fa'atonu alavai
Vala'au fa'avili: O va'a nei e fa'atonutonu le itu o le tafega o le sua e ala i le fa'aosoina o se fa'avili fa'aa'ai i totonu o se fale.
Poppet Valve: O le poppet valve e faʻaaogaina se poppet (cock) e pulea le itu o le tafe.

E. Fa'atonu alavai
Valve Fa'amalologa: O le alavai fa'amama avega e fa'atonutonuina le mamafa o le tino e ala i le fa'aliliuina o le tele o vai i tua i le faatanoa.
Valve Fa'asologa: O se fa'asologa fa'asologa e fa'amautinoaina o gaioiga fa'apitoa e tutupu i le fa'asologa e ala i le fa'atagaina o le tafe pe a o'o i se fa'atonuga o le mamafa.

F. alavai pulea tafe
Valve Fa'amalo: E pulea e alatoto fa'amalo le tafe e ala i le taofiofia o le ala o le sua i totonu o se pu.
Siaki Valve: Siaki valve e na'o le tasi le auala e tafe ai ma puipuia le toe fo'i.

G.Servo valve
Valau fa'atatau: O le va'a fa'atatau e fa'atonutonu lelei le tafe po'o le mamafa e fa'atatau i se fa'ailo eletise.
Servo valves: Servo valve e maua ai le sa'o maualuga ma le tali vave mo fa'aoga taua.

H. Talosaga ma Puipuiga
Talosaga mo valve hydraulic e lautele ma eseese, mai masini mamafa i le fausiaina ma faʻatoʻaga i faiga faʻatonutonu saʻo i gaosiga ma aerospace.Filifilia o le valve saʻo mo se faʻaoga faʻapitoa e taua tele ma faʻalagolago i mea e pei ole tafe, mamafa ma manaʻomia le pulea.

I.Fa'ai'uga
O le fa'ailoaina ma le malamalama i va'a fa'a'ele'ele o ni tomai taua mo so'o se tasi o lo'o galue i faiga fa'aoga.O lenei ta'iala atoatoa e maua ai le fa'amatalaga taua i le fa'ailoaina o ituaiga valve eseese ma latou fa'aoga.Faʻaauupegaina i lenei malamalama, e mafai e tagata tomai faʻapitoa ona faia faʻamatalaga faʻamaonia e uiga i le filifilia o le valve talafeagai mo se masini faʻapitoa faʻapitoa, faʻamautinoaina le faʻatinoina lelei ma le faʻamaoni.

Tumau fa'amatalaga e uiga i atina'e lata mai i le alamanuia hydraulic e ala i le mulimuli ia matou fa'afouga.

alavai vai (1)


Taimi meli: Oke-11-2023